'Savn' opstod da jeg prøvede at lægge filmmusik på Pelle Eroberen en aften den var i TV. Jeg har altid været vild med den lidt russiske klang nogle svenske mol-sange har. Da filmen var færdig var melodien 90% færdig. Så fandt jeg de passende akkorder....... og pludselig kom jeg til at tænke på min mormor, som altid var vild med musik med hulk i, altså sådan store russiske mænd der synger om ulykkelig kærlighed i mol. På en aften skrev jeg teksten, så det ene vers beskriver min mormor og det andet min morfar. Jeg ved godt at teksten nok er lidt indforstået, men det var dét der kom frem, da jeg skulle beskrive hele hvert deres liv i ét vers hver. 
Min morfar spillede mandolin, og dét var nok impulsen til at jeg overhovedet begyndte at spille guitar. Titlen er ud fra den følelse, som jeg sidder tilbage med efter af have 'arbejdet' nummeret frem fra det indre.

Til mormor og morfar
'Udenfor er som indeni' er egentligt startet som en lydisk ungdoms kærlighedssang, hvilket man måske kan fornemme ud fra den lette og svævende stemning i verset i nummeret. Så lavede jeg melodien til omkvædet og stemningen ændrede sig lidt. Da der kom tekst på af Dorte Schou røg jeg mere over til at det var et latin nummer med en rustik tekst!
Intro- og outtromelodien kom jeg på, som et passende element til nummeret. Jeg kan godt li' den simple og smukke klang der er i intro/outro.
Jeg var heldig af få skrappe, indlevende og dynamiske musikere med på dette nummer, det fortjener det. Så nummeret ændrede sig hen mod Jazz/pop i studiet - and I like it!

Det endelige resultat af nummeret er jeg meget tilfreds med :-)
'Deep within - part 1' er lavet til min musikeksamen som merit lærer. Det var vigtigt for mig at der var meget dynamik og felling i nummeret. Den oprindelige idé kommer fra Scott Hendersen, der på youtube udtaler at han er vild med 1-5-9 tonesekvensen, hvilket jeg jo så lige prøvede af. Den klang satte nogle fornemmelser i gang, som så mundede ud i introen og vers. Jeg syntes at omkvædet skulle være mere udadvendt end verset, så efter at havde rodet lidt rundt med åbne klange og mange åbne strenge, kom jeg frem til resultatet.

Det er nok det guitarnummer, som jeg selv spiller oftest herhjemme. Det betyder noget for mig, både nostalgisk i forhold til den overståede eksamen, men også som nummer.
'Maipe' er en godnatsang til mine børn. For få år siden, da jeg spillede guitar for mine børn, når de skulle falde i søvn, fandt jeg ud af at de havde lettest ved af falde i søvn, hvis dét jeg spillede ikke var noget de havde hørt før. Derfor sad jeg og legede med klange og melodier og 'Maipe' er resultatet af noget af denne legen/improvisering. Titlen 'Maipe' kommer af at sætte navnene Maiken og Jeppe sammen :-)
'In the dark' handler om at blive hevet ud af sin barnetro og opdage verdens barske realiteter. Det er vel sket for alle. Eneste fordel er vel, at man bagefter husker at nyde, når man flygtigt er i 7. himmel, hvilket man nok ikke gjorde som barn, hvor man klart levede mere lykkeligt uvidende ...
'Miss You' opstod da jeg skulle øve 2-5-1 jazz akkord appeggios.
Da jeg ikke kan lide kolde øvelser uden umiddelbar musik, tanke, historie eller følelse bag, stykkede jeg øvelsene sammen til nummeret 'Miss You'. Titlen kommer fra at man kan nynne 'I miss the way you .... , I miss the way you ...' i verset af nummeret.
Før musen henover en titel på et nummer, og læs historien bag nummeret!

Klik her for download af et cover til 'Udenfor er som indeni'

Klik her for download af en CD-label til 'Udenfor er som indeni'

Køb 'Udenfor er som indeni' på CD ved at overføre 60,- til:
reg 8113 konto 0008993612.   Beløbet dækker også porto.
Husk at skrive navn og adresse ved overførelsen.